Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zabezpečenie bezpečnosti v školách v prípade bombových hrozieb

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu

Nielen školy, ale aj rodičia čelia veľkému tlaku a obave o zdravie a bezpečie svojich detí v prípade bombových hrozieb na školách. V tomto kontexte je dôležité, aby mali dôveru v postupy, ktoré školy a príslušné orgány podnikajú na zaistenie bezpečnosti.

Ministerstvo školstva spolu s ministerstvom vnútra a Policajným prezídiom poskytujú školám detailné usmernenia a odporúčania na riešenie krízových situácií. V prípade prijatia hrozby majú školy pokyny na neodkladnú evakuáciu a komunikáciu s rôznymi zainteresovanými stranami, vrátane rodičov a záchranných zložiek. Okrem toho sú školám k dispozícii Regionálne úrady školskej správy, ktoré poskytujú príslušnú podporu.

V prípade vyhrážky bombovým útokom je správna a okamžitá reakcia riaditeľa školy kľúčová pre zaistenie bezpečnosti žiakov, učiteľov a zamestnancov. V súlade s princípom „život a zdravie nadovšetko“ sa riaditeľ musí riadiť predpísanými bezpečnostnými postupmi a protokolmi. Ako efektívne a systematicky postupovať, minimalizovať riziká a spolupracovať s príslušnými orgánmi pri takejto krízovej situácii sa možno podrobnejšie dočítať na stránke ministerstva školstva.

Rodičom sú v takýchto prípadoch tiež k dispozícii kontaktné linky na Regionálne úrady školskej správy.

Zdroj a viac informácií: https://www.minedu.sk/rodicia-viete-ako-maju-skoly-reagovat-pri-bombovych-hrozbach/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov