Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Ministerstvo školstva SR spúšťa národný projekt Podpora tvorby vzdelávacích politík založených na dôkazoch na obdobie 2024 – 2029

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu

Ministerstvo školstva Slovenskej republiky zahájilo nový národný projekt s názvom „Podpora tvorby vzdelávacích politík založených na dôkazoch pre obdobie 2024 – 2029“.

Tento projekt, realizovaný Inštitútom vzdelávacej politiky (IVP), je financovaný sumou 2,4 milióna eur a má za cieľ zlepšiť zber dát a vykonávať dôkladné analýzy kľúčových oblastí vzdelávacieho systému. V rámci národného projektu sa pripravuje rozsiahly plán hodnotenia pre materské, základné a stredné školy. Cieľom projektu je identifikovať kľúčové oblasti, z ktorých sa začne systematicky zhromažďovať a analyzovať dáta. Projekt prichádza v čase, keď je dôležité posilniť strategické riadenie vzdelávania na Slovensku a tvorbu legislatívy podložiť kvalitnými dátami. Aktivity projektu zahŕňajú plánovanie hodnotenia pre všetky stupne vzdelávania, využitie behaviorálnych experimentov na testovanie opatrení a medzinárodnú spoluprácu. IVP svojím analytickým prístupom a odbornou expertízou podporuje tvorbu efektívnych vzdelávacích politík a zdieľanie dobrej praxe s medzinárodnými partnermi.

Zdroj: https://www.minedu.sk/rezort-skolstva-posilnuje-analyticke-kapacity/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov