Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

K zaradeniu pedagogického zamestnanca

Publikované: Autor/i: Ing. Mgr. Zdenka Matulová Juríková

Uchádzačka o vyučovanie anglického jazyka na strednej škole má ukončenú VŠ – fakultu masmediálnej komunikácie, certifikát zo skúšky na úrovni C1, ale nie štátnu jazykovú skúšku. Prichádza zo ZŠ, kde učila anglický jazyk a absolvovala adaptačné vzdelávanie.

Je prihlásená na štátnu jazykovú skúšku a dokončuje si doplňujúce pedagogické štúdium.

Ako ju zaradiť?

Názor č. 1:

Keďže nemá štátnu jazykovú skúšku na úrovni C1 je nekvalifikovaná, zaradiť do 6. platového stupňa a do pracovnej zmluvy uviesť termín na predloženie absolvovania štátnej jazykovej skúšky na úrovni C1 a až potom preradiť do 7. platovej triedy.

Názor č. 2:

Do pracovnej zmluvy uviesť termín na predloženie absolvovania štátnej jazykovej skúšky na úrovni C, ale do 7. platovej triedy ju zaradiť hneď.

Podľa Vyhlášky č. 173/2023 Z. z., príloha č. 1, 3. diel (Vzdelanie uznané len na vyučovanie príslušných predmetov, ktoré nie je kvalifikačným predpokladom podľa § 10 ods. 1 zákona), VI.časť (učiteľ strednej školy), bod 1, 2, a 3 požaduje na vyučovanie cudzieho jazyka

vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, ktoré nie je zamerané na učiteľstvo príslušného cudzieho jazyka a absolvovanie štátnej jazykovej skúšky z príslušného cudzieho jazyka na jazykovej škole, ktorá má oprávnenie; vykonanie základnej štátnej jazykovej skúšky je spln

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk