Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Stravovanie zamestnancov

Publikované: Autor/i: JUDr. Ing. Marián Varga

Mal by som záujem o zodpovedanie otázky ohľadom stravovania zamestnancov. "Zástupca zamestnancov rokuje so zamestnávateľom o zabezpečení stravovania zamestnancov vo forme stravných lístkov (jedálnych kupónov), nakoľko pominuli podmienky poskytovania teplého jedla v susednej školskej jedálni. Zákon hovorí, že zamestnávateľ prispieva zamestnancom na stravovanie, najmenej 55 % ceny jedla, najviac však na každé jedlo do sumy 55 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín podľa osobitného predpisu.“ Rozumieme tomu správne, že ak by došlo k dohode zástupcu zamestnancov a riaditeľa školy, mohli by ustanoviť sumu jedálneho kupónu v rozsahu od 3,83 € do 5,10 € (v súčasnosti), alebo musí poskytnúť minimálnu hranicu jedálneho kupónu, v tomto prípade 3,83 €" ?

Odpoveď:

Zákonník práce ustanovuje minimálnu hodnotu stravovacej poukážky (gastrolístku), ktorá musí predstavovať najmenej 75 % stravného poskytovaného pri pracovnej

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk