Vyhľadávanie v aktualitách
Aktuality
Salmonelóze sa môžete vyhnúť
Kategória: Aktuality
Rizikom pre vznik nepríjemného ochorenia - salmonelózy, sú predovšetkým nedostatočne tepelne spracované jedlá z hydiny a vajec. Nezabúdajte však ani na pôsobenie slnečných lúčov a nenechávajte jedlá, potraviny a nápoje na priamom slnku či už pri bazéne, na terase chaty alebo v aute.
Zdravé rady:
- Nekonzumujte rizikové potraviny neznámeho pôvodu.
- Používajte iba pitnú vodu.
- Chráňte potraviny pred hmyzom a hlodavcami.
- Jedlá dôkladne tepelne spracúvajte, bezpečnými kulinárskymi postupmi.
- Zeleninu a ovocie dôkladne poumývajte pod tečúcou pitnou vodou.
- Nepoužívajte potraviny po dátume spotreby.
- Dodržiavajte čistotu pri spracúvaní potravín do pokrmov.
- Pred prípravou jedla i počas nej si dôkladne umývajte ruky.
- Zabráňte styku medzi surovými a uvarenými jedlami.
- Nezmrazujte znova úplne alebo čiastočne rozmrazené potraviny.
- Mäso nakupujte iba v predajniach, kde sú uskladnené v chladiacom zariadení.
- Jedlo a rýchlo sa kaziace potraviny noste v lete v taškách s chladiacimi vložkami.
Zdroj a ďalšie informácie: http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=3512:salmoneloze-sa-moete-vyhnu&catid=95:informacie-pre-spotrebiteov
Odpovedný servis pre predplatiteľov
Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk