Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Ministerstvo školstva predstavilo nový projekt na podporu digitálnej infraštruktúry v školách

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu

Ministerstvo školstva Slovenskej republiky predstavuje nový projekt Národný centrálny uzol, zameraný na podporu a dlhodobú udržateľnosť digitálnej infraštruktúry v školách.

Tento projekt, ktorý nadväzuje na existujúce iniciatívy vrátane prebiehajúceho projektu Digitálna infraštruktúra škôl, sa sústredí na zabezpečenie efektívnej prevádzky, bezpečnosti a konektivity školských sietí. Moderné nástroje na konfiguráciu, monitoring a ochranu pred kybernetickými hrozbami budú základom novej infraštruktúry, pričom celý proces bude koordinovaný s ďalšími projektmi v oblasti digitálnej transformácie. Financovanie projektu zabezpečí rozpočet rezortu školstva, pričom cieľom je tiež podporiť rozvoj digitálnych kompetencií medzi žiakmi a učiteľmi. Realizácia prípravného štádia projektu, ktorá je už v plnom prúde, bude starostlivo sledovaná a verejnosť bude priebežne informovaná o ďalšom postupe a konkrétnych detailoch projektu.

Zdroj: https://www.minedu.sk/ministerstvo-skolstva-planuje-na-podporu-dlhodobej-udrzatelnosti-bezpecnosti-a-konektivity-skol-obstarat-narodny-centralny-uzol/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov