Vyhľadávanie v aktualitách
Aktuality
Flexi zásady na zostavovanie jedálnych lístkov
Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk
Hlavnými zásadami zmien, ktoré v oblasti školského stravovania pripravilo MŠVVaŠ SR, je znižovanie podielu živočíšnych zdrojov bielkovín a tukov i zvyšovanie podielu čerstvej zeleniny a ovocia od regionálnych dodávateľov.
Proces realizácie metodiky bude v prvej etape realizovaný vo vybraných zariadeniach školského stravovania a v druhej etape od 1. 9. 2020 bude na dobrovoľnej báze pre všetky zariadenia školského stravovania v Slovenskej republike. Flexi zásady sú určené predovšetkým pre vekové kategórie stravníkov v rámci jednozmennej prevádzky zariadenia školského stravovania s podávaním desiaty + obeda + olovrantu v rámci samoobslužného režimu pre žiakov základnej školy a strednej školy. V prípade požiadavky rodičov je na rozhodnutí zriaďovateľa, či Flexi jedálny lístok zavedie aj pre deti materských škôl.
Zdroj a ďalšie informácie: https://www.minedu.sk/rezort-skolstva-vypracoval-moderne-zasady-flexi-stravovania-v-skolskych-jedalnach/
Odpovedný servis pre predplatiteľov
Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk