Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Výpestky zo školských záhradiek

Kategória: Aktuality Autor/i: jedalne.sk

Revízia Materiálno-spotrebných noriem a receptúr pre školské stravovanie v roku 2024 priniesla zásadnú zmenu, ktorá umožňuje integráciu vlastných výpestkov zo školských záhrad do jedálničkov. 

Tieto praktiky podporujú nielen zdravší životný štýl, ale aj rozvoj zodpovednosti, trpezlivosti a praktických zručností u žiakov. Školské záhradky sa stávajú príťažlivými miestami na vzdelávanie, kde sa mladí ľudia učia o prirodzených cykloch prírody a dôležitosti spolupráce. Založenie školskej záhradky vyžaduje dôkladné plánovanie, vrátane výberu umiestnenia a rastlín, finančného zabezpečenia a registrácie priameho predaja podľa príslušných noriem. Pri správnom postupe môže záhradka rozšíriť vzdelávacie obzory a zároveň obohatiť školské stravovanie o čerstvé produkty.

Ak škola chce výpestky zo školskej záhradky aj ochutnať, je potrebné ju zaregistrovať, s čím je spojený aj správny poplatok.

Viac informácií a zdroj: https://www.jedalne.sk/clanky/z-praxe-jedalni/doc/vypestky-zo-skolskej-zahradky-720/doc-post-det.htm


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov